Rester från julskinkan

Blogginlägg  

Skinkgratäng med chevre tror jag

Har du som jag rester från julskinkan som du inte vet vad du ska göra med? Den här gratängen kom till förra julen och är verkligen jättegod. Den funkar så klart med vilken skinka som helst. Kombinationen chili och chevré (getost) är en riktig fullträff.

Skinkgratäng med chili och chevré

4 portioner

Ugn 200 C

Ingredienser

300 g valfri skinka
1 stor gul paprika eller annan färg
250 g broccoli
1-2 chilifrukter
2 klyftor vitlök
Persilja Smör eller kokosolja
250 ml kokosmjölk eller vispgrädde
4 ägg
100 chevré (getost) eller annan ost
Salt och peppar

Gör så här

Skär paprikan och broccolin, även stammen, i bitar. Hacka chilin.
Bryn grönsakerna i smör eller kokosolja.
Tillsätt chili, pressad vitlök och persilja på slutet och ta av från värmen.
Skär skinkan i bitar och blanda med grönsakerna.
Kör kokosmölk, ägg, ost, salt och peppar i matberedaren så att det blir en slät smet.
Häll skink- och grönsaksblandningen i en smord form och bred över äggblandningen.

Grädda i 25-30 min.

Servera gärna med en extra klick smör. På bilden har jag serverat gratängen med hemgjord surkål som tillbehör. Mums!

Marie

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!