Bästa midsommarmaten!

Just nu  

Sillar_utan_duk-2

Midsommar är mer än sill och jordgubbar. I dag är det många som tar fram grillen och passar på att laga andra LCHF-favoriter!
Goda pajer, knapriga glutenfria frökex, hemlagad majonnäs, matiga sallader och en och annan laxrätt. Samt kanske även en maffig tårta!
Vi har samlat några av våra receptfavoriter till helgens buffé och bjuder även på härliga sockerfria sillrecept av Fanny Lesscarbs Lindkvist som medverkade i Matkärlek.

Önskar dig en riktigt god midsommar!
Anne Aobadia
chefredaktör och All-i-allo på Matkärlek

PS: Jag vill även passa på att påminna om vår pågående insamlingskampanj på Kickstarter.com. Vill du få tillbaka Matkärlek och försäkra dig om första numret? Du har 8 dagar på dig att göra din beställning. Kampanjen stänger 30 juni.

 

Relaterat innehåll

mandelbroed_med_gubbroera-liten

Macka med gubbröra

Mandelbröd: Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Blanda ner mandel, ägg, grädde och salt. Blanda fiberhusk med bakpulver, rör ner i smeten ...

Sillar_utan_duk-2

Pepparrotssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.20.02

Gulbetssallad med ansjovis

tärna gulbetor, ansjovis och lök fint. Blanda med majon­ näsen i en skål. Dekorera med finklippt gräslök. Servera i babygem­ eller endivblad. ...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 15.17.26

Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén....

mejerifri-tomatpaj

Mejerifri tomatpaj

Den här pajen är helt mejerifri och vegetarisk men inte vegansk eftersom pajbotten innehåller ägg....

knackebrod_med_rosmarin_kopia_1

Fröknäcke med rosmarin

Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla minst 15 minuter, gärna över natten om du vill kavla ut på morgonen (använd då ytterligare 1 dl vatten...

Sillar_utan_duk-2

Gräslök- och vitlökssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig. Låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.17.09

Randig fiskpaté

Pimpad fiskpaté med två sorters fisk – läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.23.31

Stenbitsromsås

Blanda gräddfil, majonnäs, citron och peppar väl i en skål och vänd försiktigt i romen sist. ...

untitled2

Ostiga chips

Krispiga goda chips gjorda på parmesanost eller annan hårdost. Smaksätt med lite torkade örter och ha som tilltugg eller ät som chips med en god dipp ...

Foto: Fanny Lindkvist

Äggmuffins med rökt lax, färskost och lök

De passar lika bra kalla som varma, vilket gör dem perfekta att ta med till jobbet eller på utflykt. Dessa äggmuffins är försvinnande goda, speci...

picknickbrod

Annes picknickbröd

Någonting mittemellan bröd och bottenlös paj. Gott att ta med och njuta av på picknick. Eller som tilltugg i mindre bitar medan matlagningen pågår....

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 13.26.13

Sillbakelser med äpple och pepparrot

Vanlig inlagd sill innehåller över 2o procent socker så det är inte konstigt att det nästan smakar som godis. Här kommer en helt sockerfri sillvariant...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 13.11.22

Midsommarsallad med jordgubbar, picklad silverlök och getostdressing

Ingen midsommar utan jordgubbar eller hur? Här kommer en härlig sallad med knapriga nötter och krämig getostdressing....

img_midsommarpaj

Midsommarpaj

Pajbotten  Sätt på ungen 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning. Tillsätt det smälta smöret. Blanda kokosnötmjölet med bakpulvret och vaniljp...

Skärmavbild 2015-04-09 kl. 16.38.49

Majonnäs

Näringsberäkningen gäller för hela satsen....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!