Dags att lägga i en högre växel,

Blogginlägg  

Nu när påsken är över ska jag börja med intervall träning för att få upp tempot inför alla tävlingar. Satt och läste Malin Ewerlöfs bok, Bli en bättre löpare, för att se vad hon har för tips.

Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf

Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf

 

Malin Ewerlöfs intervallpasset för 60-30 och det ser ut såhär:

10 min uppjogg. Ta det lugnt! Du ska inte trötta ut dig utan bara bli varm.

60 sek löpning, 60 sek gångvila – Upprepa 4 gånger. Här håller du ett lite högre tempo än normalt, men 60 sek är längre än man tror så ingen sprint.

30 sek löpning, 30 sek gångvila – Upprepa 4 gånger. Här kan du försöka att öka tempot ytterligare lite grand. Men fortfarande inte ”allt vad du har”-tempo.

10 min nerjogg. Ta det lugnt! Det ska inte vara jobbigt utan är till för att bli av med mjölksyra.

Underbara påskväder!

Igår var jag och Anders ute och sprang en kort vända, genom Valås här i Lindome. Där upptäckte vi att de har byggt ett utegym, helt perfekt! Så nästa gång blir det till att stanna där för att göra lite övningar innan man springer hem igen. Rundan är på 5km så det blir alldeles lagom.

Annars i påskhelgen har vi ätit påskmat som alla andra, men som tur är har det redan tagit slut. Sista lunch talriken igår. Har hunnit med en hel del träning iform av trädgårdsträning, jag har gjort ordning en plats för studsmattan. Grävt upp, lagt markduk, grus och nu plattor. Så idag bör jag bli klar tycker jag. Ska även sätta upp ett plank mot grannen så de slipper se alla ungar och mig själv hoppa.

Middagen igår blev en favorit i repris, lax med pressad sötpotatis och brunsås. Det är så himla gott, låter kanske inte så himla roligt men är super. Sist hade vi även lingon till som vi hade tinat, mums säger jag bara. Man kokar bara sötpotatis i några minuter, för att sedan pressade den. Hmm – ni måste testa, så gott!

Lax med pressad sötpotatis och brunsås

Lax med pressad sötpotatis och brunsås

Nepp, nu är det dags att ta i tur med dagen och fortsätta med plattsättningen.

Kram kram

 

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!