”Det är inte cellgifter som gör mig frisk längre, det är LCHF”

Aktuellt  

Det kom ett mejl från Anna Dahlgren som nu bloggar hos oss. Här är hennes historia:


IMG_0024_2”Det finns två anledningar till att jag bloggar. Dels så älskar jag att skriva men viktigast av allt, att förmedla vikten av att välja bort den mat som gör oss både sjuka och tjocka. Vi kan faktiskt välja att äta mat som gör oss friska.

2013 fick jag diagnosen RA (ledgångsreumatism). Först gick jag ner i botten på alla sätt som fanns. En vän sa till mig: ”Vad bra med en diagnos, då har du rätt att bli halvtidspensionär!”. Jag blev helt ställd.  Var det så jag ville leva resten av mitt yrkesliv? Självklart INTE! Det var dags att rycka upp sig.

Jag började med en tre veckors fasta för att rensa upp kroppen efter alla medicinering. Det som hände då var att all värk försvann. Jag förstod att det jag stoppar i mig har stor betydelse för min värkande kropp. Efter cirka en månads planering, uppladdning och googlande bestämde jag mig för att börja äta LCHF-kost. I Juni har det gått ett år och jag blir bara piggare och piggare, men även mindre runt midjan 🙂

Jag bor i Mantorp med min man och två barn. Hugo är 12 år och Lova är 6 år. Båda älskar LCHF-maten, men Lova är den som har fått mest positiva effekter av kosten. Hon har alltid varit  energisk och impulsiv tjej som har haft svårt att koncentrera sig längre stunder. Genom att hålla utesluta vitt socker och blodsocker höjande livsmedel har hon fått ett lugn tillbaka och blivit en gladare tjej.

Om jag kan bli friskare, hålla vikten och mina barn kan må bättre så är det ju rätt väg att välja. Det behöver inte vara så svårt och avancerat att tänka om och tänka framåt. Kan jag inspirera någon på vägen att välja ett friskare liv, så är det värt varje stund jag skriver om vår familj och våra val!

Nu sitter jag i skolbänken och läser Produktionslogistik efter att fått lämna mina tunga arbetsuppgifter som butiksdekoratör. Jag stortrivs med livet, med min kropp och den energi jag har fått tillbaka. Nu äter jag inga mediciner och har börjat träna igen men på en ny nivå där kroppen bestämmer! Det är inte cellgifter som gör mig frisk längre, det är LCHF-kosten.

Må gott,

Anna Dahlgren”

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!