Experiment med ägg

Blogginlägg  

DSC_2085Jag hade en gammal rödkålsbit som jag tappat motivationen att äta. Vad passar då bättre än att använda den som färgmedel till påskägg?

DSC_2095

Jag kokade den i 30 minuter tillsammans med cirka en halvliter vatten och 1/2 dl ättika. Det är nog inte så himla noga med måtten.

DSC_2102Jag lät vätskan svalna och lade först tre av våra vaktelägg i ”färgen”. Jag lät dem ligga i 30-60 minuter.

DSC_2099Visst hade man förväntat sig att de skulle bli lila? Istället blev de blå. Prickarna på äggen försvann dessutom! Så vackra de blev, precis som marmorkulor. Jag provade dessutom med vita hönsägg. De blev mörkt turkosa.

DSC_2123

Så tacksam jag är för våra egenproducerade ägg! Lika vackra som välsmakande. Nästa gång provar jag med morötter (gult), spenat (ljusgrönt) eller rödlök (rostrött).

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!