Glad Påsk

Blogginlägg  

I onsdags var jag och Vincen på ICA för att vi skulle handla lite påskmat. Godis överallt, super stora påskägg som man ska fylla med godis eller vad är de tänkt för? Vincent tar givetvis upp det största påskägget och säger att han vill ha en sådant stort ägg med massa godis. Hmm – det tror jag säkert att du vill, säger jag.

Varför är påskäggen så stora nu för tiden? När jag var lite var det bara små påskägg som fanns eller vad jag minns. Om jag minns rätt så fick jag ett litet påskägg med godis till hälften och ett till påskägg med en grej, typ hårband eller något sådant. Varför ska man fylla påskäggen med massa godis? speciellt sånt stort….  Vincent kommer att få ett litet påskägg med godis och ett lite större påskägg med lite saker som bokmärke, små bilar.

Kanske jag är världens tråkigaste mamma som styr mitt barn men varför måste man överdosera godis bara för att det är påsk? Vincent äter inte LCHF fullt ut eftersom han vägrar att äta grönsaker, han älskar sin mannagrynsgröt och potatis. Vill inte göra en big deal utav det utan låter han äta det han vill. Men märker att han helst äter potatis istället för pasta eller ris vilket är bra tycker jag. Förr försökte jag att få han att äta grönsaker med det blev bara att han matvägrade så jag gav upp det helt enkelt. Sen är Vincent otroligt petig när det gäller mat så han får äta det han tycker om även om det innebär 7 dagar i veckan. Kan säga att jag var nog värre själv när jag var liten, enl min mamma.

Många har åsikter om vad man ska ge sitt barn, många har i fråga satt att Vincent äter LCHF fast med potatis. Det här med LCHF och barn är otroligt laddat, varför? Vad är det som är fel med att vilja ge sitt barn bra mat? Ren mat som inte är processat, försöka dra ner på sockret som idag finns i allt. Som tur är dricker inte Vincent varken saft eller läsk utan det är mjölk för hela slanten eller vatten. Skräpmat som hamburgare är ingen favorit men pizza äter han gärna, tur är tycker han om LCHF pizzan som jag brukar göra.

Så nu till påsk kommer vi att äta precis som vanligt. Jag kommer att lägga in min sill själv som jag alltid har gjort. Använder mig utav min mammas recept fast jag bara plockar bort sockret. Vi kommer att äta samma mat som vid jul, midsommar osv. Man kan nästan säga att det är svensk tapas, en massa plock av dittan och dattan. Lax, ägg, sill, olika goda röror som man kan lägga på salladsblad, revben som man griljerar själv, Janson på kålrabbi är super god – man känner ingen skillnad tycker jag. Här på denna sida finns redan massa recept som man bara kan ta del utav vilket är toppen.

Önskar alla en trevlig Påsk,

kram kram

 

 

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!