Jakt och pickles!

Blogginlägg  

DSC_1852

Min nya passion har blivit att lägga in grönsaker. Det är så vansinnigt lätt, gott och underlättar matlagningen då man får ett färdigt tillbehör. Jag har tidigare testat blomkål. Denna gången provade jag med broccoli och så stoppade jag ned några fina små morötter. Man börjar med att koka upp 5 dl vatten, 3 tsk salt och 5 vitlöksklyftor. Sedan tillsätter man 1 dl ättikssprit 12% och låter det koka upp igen.

DSC_1884

Under tiden vattnet kokar rengör man en burk noggrannt, lägger i  korianderfrön, rosépepparkorn och svartpepparkorn efter behag, cirka 2 tsk av varje skulle jag tro. Man stoppar också ned sina grönsaker och försöker packa det ganska tätt.

DSC_1890

Sedan häller man över det heta vattnet och låter det svalna innan man stänger locket och ställer in det i kylen. Man kan äta det redan efter några timmar, men det håller i kylen flera månader. Krispigt och syrligt blir det. Jag kommer prova mig igenom flera grönsaker har jag planerat. Fortsättning följer…

DSC_1892

Apropå passion så undrar jag om jakt kommer bli min nya hobby. Jag valde att inte göra provet för hagelgevär eftersom jag inte hade fått till det på träningen. Men igår lyckades jag genomföra teoriprov och högviltsprov, så nu får har jag faktiskt jägarexamen för kula och får skjuta älg, vildssvin och hjort! Det kändes fantastiskt att klara det. Jag har inte varit så nervös på väldigt länge. Det är väldigt stimulerande att lära sig nya saker utanför ens bekvämlighetszon. Jag har bestämt mig för att jag ska fortsätta utmana mig på detta viset för jag märker att jag på längre sikt mår bättre av det.

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!