Kalorihetsar du på helgen?

Hälsa  

chipsfrossa eller
Folk som går på någon form av bantningsdiet tenderar att ”släppa loss” i slutet av veckan. Från att ha ätit strikt och hälsosamt under vardagarna får de i sig över hälften av veckans kaloriintag mellan fredag och söndag. Det visar en ny brittisk studie.

Tre av fyra som följer en viktminskningsdiet erkänner att de tappar kontrollen under helgen. Hela 83 procent av de tillfrågade uppger att de återkommande har så kallade ”weekend blowouts” – helgfrosseri. Från fredag till söndag kan män konsumera upp till 10 000 kalorier medan kvinnor får i sig runt 8 000.

Den värsta dagen är lördagen. Undersökningen visar också att kvinnor försöker äta mindre under söndagen för att kompensera för fredagens och lördagens frosseri. Största fällan är småätandet mellan måltiderna, vilket kan sätta mättnadskänslorna ur spel.

70 procent av de tillfrågade uppger att de beställer hem takeaway eller färdigmat på helgen, med pizza som det populäraste alternativet. Men oavsett vilken mat som äts är portionerna större – och sköljs ner med mer alkohol. Två av tre bänkar sig även framför tv:n med snacks som chips och kakor.

De fem största viktfällorna under helgen: 1. Helgfrosseriet – ”nu kan jag unna mig själv” 2. Inga vardagsrutiner som sätter matschemat 3. Småätande framför tv:n 4. Mer alkohol 5. Större portioner vid middagar med familj och vännerUndersökningen gjordes av brittiska FORZA Supplements. LÄS MER.

FOTO: mzacha/sxc.hu

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!