Känner mig stark!

Blogginlägg  

Oj oj idag känns det i benen att jag sprang 13 km på asfalt igår. Stel i vaderna, men som tur är så sitter jag på 3:e våningen på mitt jobb. Så några vänder upp och ner för att hämta posten osv så är man som vanligt igen.

Nu framöver kommer jag att skriva väldigt mycket om min träning, eftersom det är 7 veckor kvar tills jag ska springa Göteborgsvarvet för första gången. Som längst har jag tidigare förra året sprungit 18 km så nu gäller det att öka tempot. Imorgon har jag tänkt lägga in ett intervall pass – vi har en bra raksträcka som jag kan ligga och nöta fram och tillbaka. Sen måste jag få in två långpass per vecka. Just nu känns fredag och söndag som bra dagar.

Det enda jag är orolig för är min rygg, att den inte ska hålla hela vägen till mål. Jag har haft problem med ryggen hela mitt liv vad jag kan minnas men i höstas fick jag nog och gick till en ryggläkare – en ortoped. Fick en grundlig genomgång, röntgen och fick besked att jag är som alla andra som har ryggskott i min ålder. Jag är helt normal! Förutom att jag har lite tajtare mellan två kotor som gör att jag får ont i vissa lägen/rörelser.

Mina röntgenbilder

Mina röntgenbilder

 

Fick gå hos en sjukgymnast för att träna de små musklerna i ryggen/magen och det har jag gjort sen hösten och kan säga att det har gett resultat! Förr kraschade ryggen efter varje gång jag var ute och sprang, men nu kan jag springa 13 km vilket är toppen! Så nu till helgen ska jag provocera igen genom att springa lite längre. Får se ifall jag fixar 20 km.

Till middag blev det en gammal favorit, blomkålslåda. Vi brukar ta det som finns i kylskåpet att bland ner i lådan så idag blev det två korv med smak av ost/bacon, som vi köpe hos Gödebergs gårdsbutik i Lindome, lök och champinjoner. Blev super gott!

Blomkålslåda

Blomkålslåda

Sen blev det en sväng ner till gymmet för att köra mina rygg/mage övningar och sen fick även armarna en omgång. Gött som bara den! Nu ska jag passa på att vara trevlig även mot min Anders.

kram kram

 

 

Relaterat innehåll

Blomkålslåda

Blomkålslåda

Jag brukar nog kalla den för en kylskåpsrensning låda. Man tager vad man haver så att säga! God och enkel....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!