Kycklinglevergryta – lever för fegisar

Blogginlägg  

IMG_2090

Hösten och grytornas tid är här. Alla grytor är inte långkok som måste planeras i förväg. Varför inte prova på att laga en underbar kycklinglevergryta? Dessutom tar den inte lång tid att göra.

Av någon anledning så är en del lite tveksam till just lever. Kanske är det hanteringen. Om du har svårt för nötlever så föreslår jag att du provar kycklinglever. Den har en mildare smak och är mjukare i konsistensen.

Den här grytan är helt mjölkfri så den passar alla. Det kommer att dofta underbart i ditt kök. Våga testa!

Jag serverade hemgjord surkål och stekt zucchini till. Recept på surkål hittar du HÄR.

4 portioner

Kycklinglevergryta

700 g kycklinglever

3 msk kokosolja

250 ml kokosmjölk

2 gula lökar

2 klyftor vitlök

2 morötter

1,5 msk Tamarisoja

1 msk Renée Voltair grönsaksbuljong

2 tsk torkad timjan

2 tsk arrowrot

1 dl hackad storbladig persilja

Stekt zucchini

1 stor zucchini

3 msk kokosolja

Grovmalen svartpeppar och Trocamare

Gör så här:

Dela varje  kycklingleverbit i två delar

Skär lök, vitlök och morot i bitar

Fräs kycklinglever och grönsaker i kokosolja

Tillsätt kokosmjölken och alla ingredienser utom persiljan

Låt puttra på mellanvärme  ca 20 minuter

Tillsätt bladpersiljan innan servering

Under tiden så skär du zucchinin i tärningar och steker i kokosolja

Krydda med grovmalen svartpeppar och Trocamare

Smaklig måltid!

Marie

IMG_2086

Vacker zucchini från Böle grönsaker i Ockelbo

 

 

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!