”Maten har blivit min medicin”

Aktuellt  

Birgitta Höglund som medverkat i Matkärlek med många härliga recept berättar i en intervju från Året Runt om hur LCHF har förändrat hennes liv och hur hon blev fri från fibromyalgi.

FOTO: Mikael Eriksson

FOTO: Mikael Eriksson

Birgitta var med i första numret av Matkärlek där hon berättade hur det kändes att bli publicerad i USA och om hennes tre utgivna böcker; Grillmat, Långkok och LCHF för seniorer. Härliga recept från hennes böcker hittar du här nedan. I intervjun delade hon även med sig av hur hon kom in på LCHF.

– Jag hade en period testat GI och Atkins för att gå ner i vikt. Efter en ryggskada i jobbet år 2000 blev jag väldigt orörlig och tröståt pasta och smörgåsar tills jag vägde närmare 100 kilo. Atkins fungerade bra men det blev lite enformigt med bara kött och smör för min smak. Jag har alltid tyckt om smaken och strukturen hos grönsaker.

Vändpunkten – fibromyalgi

– Jag började läsa på mer om lågkolhydratkost på nätet och för sex år sen gick jag på en föreläsning med läkaren Annika Dahlqvist. Hon hade blivit bra från sin fibromyalgi på LCHF-kost och eftersom jag också har den sjukdomen så la jag om kosten redan dagen efter. På den vägen är det, ett beslut jag aldrig ångrat. Maten har under senare år blivit min medicin, berättar Birgitta Höglund.

Just fibromyalgi har blivit ett hett ämne den senaste tiden då vissa påstår att de inte finns någon sjukdom med dessa symtom medan andra påstår att det visst finns.

Här kan du läsa mer om tecken på fibromyalgi .

Läs mer i intervjun från Året Runt här!

Birgitta Höglunds blogg.

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.38.57

Rimmad fläsklägg och blomkålsmos med pepparrot

Fläsklägg: Skölj av fläskläggen i kallt vatten. Lägg den i en gryta. Täck med kallt vatten och koka upp. Skumma väl. Skölj, skala och skär grönsake...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.44.13

Valnötsbröd

Näringsberäkningen gäller för hela limpan....

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.35.46

Energidryck med kryddsmak

Pressa frukterna. Blanda alla ingredienser och häll upp i två muggar. Granatäppelsaften kan du byta mot osötad tranbärssaft eller lingondricka. Gör...

birgittas valnötsbullar

Birgittas valnötsbullar

”Bästa glutenfria brödet med nötter hittills! Valnötter är favoritnötterna, de är inte bara goda utan dessutom rika på mineraler som magnesium. Brödet...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!