Missionera mera!

Krönika  

För fem år sedan blev jag blixtförälskad. Allt jag stött på innan var bara korta flingar. Flingar som inte fungerade i långa loppet. Som skadade mig och bröt ner mig. Men nu, nu hade jag hittat hem. Jag hade hittat LCHF.krönikabild

Som vid alla nyförälskelser kunde jag inte sluta prata om förälskelsens förträfflighet. Jag ville att hela världen skulle se hur ljuvlig min kärlek var! Hur gott den gjorde mig, hur bra jag mådde och hur alla pusselbitar föll på plats. Tillslut, som alla kompisar till nyförälskade människor gör, ställde mina tjejkompisar in sig på autopilot. Dom. Orkade. Inte. Höra. Ett. Ord. Till!

Men inte nog med att autopiloten ständigt aktiverades, när den låg nere fick jag berättat för mig vilka fasansfulla incidenter som skulle drabba mig om jag fortsatte mitt förhållande med min nya kärlek. Hjärtinfarkter, igenproppade kärl, sjukdom och så vidare, och så vidare. Kort och gott: ond bråd död väntade runt hörnet! Jag fick inte ihop ekvationen, hur kunde jag må så bra när en fasansfull död väntade mig?

Som en stolt representant av LCHF-rörelsen får jag otaliga mail från andra härliga representanter varje vecka. Ofta med frågan: mina kollegor kritiserar min matlåda. Min familj gör äcklande ljud när jag äter min middag. Mina vänner tror jag ska dö inom en snar framtid. VAD SKA JAG GÖRA? Mitt tips är: sitt ner i båten. Lyssna på din kropp. Njut av din mat. Ögonen på målet!

Idag, när jag varit lyckligt gift med min kärlek i 5 år, tror inte mina vänner att jag ska dö längre. Istället är de nyfikna, vågar byta ut lättgrädden mot vispgrädde och uppmuntrar mig att fortsätta. Det var inte på grund av att jag missionerade lowcarb hela dagarna, det var på grund av att dom inspirerades av resan. Och det lärde mig en sak: handling väger tyngre än ord. Kör ditt eget race. Snart är du deras inspiration!

Njut av kärleken!

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!