Om att vara en person som tränar

Blogginlägg  

Jag är en person som tränar. Jag är sportig, smidig, stark och riktigt bra på att träna, få det att hända och så. Det håller jag på att intala mig själv i alla fall. På Bettys födelsedag började mitt nya liv där träning ska vara en naturlig del. Detta blir verkligen spännande.

Vi pratade om målbilder på min utbildning till kostrådgivare (inom LCHF/Paleo) och jag har många år velat träna, men lixom inte tagit tag i det. Någonstans vet jag att det handlar om min inställning, att jag bara måste göra det… Jag vill ju så gärna inte bara äta som jag gör för en hälsosam livsstil, för mig handlar det även om rörelse och att ge kroppen det den vill ha rent fysiskt. Jag har otroligt mycket energi som behöver komma till utlopp.

Jag fick många bra saker med mig från mina kurskamrater och dessa har jag tagit fasta på:

”Fake it til you make it!” Om du ska vara en person som tränar, en sportig person, måste du spela den rollen tills du är övertygad.

Gå i träningskläder så mycket som möjligt. (Det är inte så svårt för mig eftersom jag är mammaledig, börjar nu morgonen med att sätta på mig dem och byter om när jag hämtar sonen från förskolan)

Kan du ta upp en penna? Betyder ungefär antingen gör du det eller inte. Om någon eller jag själv tappar något tar jag ju upp det utan att reflektera över saken, jag bara gör det. Jag upprepar många gånger om dagen ”jag kan ta upp en penna, jag kan ta upp en penna”

Sätt realistiska mål. Jag går ju alltid en runda med vagnen efter jag lämnat på förskolan, men varför inte ha kläder som lämpar sig för mer aktiv rörelse? Nu kan jag hoppa, springa och allt jag vill göra, utan att kläderna begränsar mig. Det är ju realistiskt att kanske öka på rundan, eller snabba på den, (och ta med en kettlebell till och med, har ju en härlig personlig tränare i form av dottern Betty som skrattar gott åt mina svingar) att lägga till sju rundor på de redan befintliga kanske är en aning överdrivet.

Jag har alltid sett mig själv som ”hon som inte tränar” Det är slut med det. Det är ju dumt av mig att inte göra det, jag har inget som hindrar mig, mer än mitt envisa sätt. Jag ska använda min beslutsamhet som jag har i alla andra lägen och visa mig själv att jag kan lyckas även med att träna! Vad är dina mål?

Pepp

Jag har satt upp lappar i badrumsskåpet för att peppa mig själv och påminna mig om hur nästa dag ska börja.
(Smörjer naglarna med nagelolja och tar magnesiumcitrat på kvällen, varje morgon oil-pulling med kokosolja, och i lilla burken hemmagjord deo)

 

Här är jag före och efter runda två, dag två.

Här är jag före och efter runda två, dag två.

 

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!