Ostig sallad!

Blogginlägg  

 

I förra veckan besökte jag ett lokalt mejeri, Soldattorpets mejeri i Hyby. Läs gärna mer om mitt besök här. Det är väldigt tillfredställande att använda riktiga kvalitetsprodukter i sin matlagning. Precis som när man odlar sin egen mat finns det en kärlek till produkten från producentens sida när man har ett mindre företag med en önskan om att skapa så bra och naturlig mat som möjligt med råvaror från bygden.

DSC_3394Jag fick med mig tre ostar hem, varav två användes till en quiche. Den tredje, ”Hyby blå” bestämde jag mig för att göra en dressing med.

DSC_3396Jag skivade rädisor, rödkål, färsk vitkål,  hjärtsallad, selleri och lade till lite dill. Lite äpple eller päron är gott i salladen också.

DSC_3419

Det viktigaste komponenten i salladen var valnöten. Jag rostade en stor näve i torr panna. I efterhand kan jag önska att jag hade haft ännu mer, för det var så himla gott till osten. Skillnad mellan rå valnöt och rostad är milsvid.

DSC_3405Jag använde bara lite av osten, lade till 2 msk majonnäs, 2 msk crème fraiche, 2 msk grädde och cirka 1/4 pressad citron. Det är viktigt att smaka sig fram så att man får en smakbalans som man är nöjd med.

DSC_3432

Till salladen stekte jag kycklinglårfilé, med bara salt och peppar för att den fina ostsmaken skulle få komma fram. Lyxig lunch!

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!