Ädelrulader med palsternackspommes

LÖVBIFF BLIR LÄTT ÖVERSTEKT och torr, men inte om du gör rulader och fyller med krämig ädelostsås.
Antal: 4
  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 40 gram/portion
  • Fett: 35 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 100 g ädelost
  • 2–3 dl crème fraiche
  • 600 g lövbiff
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 600 g palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1. Smält ädelosten på svag värme i en liten tjockbottnad kastrull. Mosa gärna osten med en träsked. När osten smält färdigt tillsätter du ½ deciliter crème fraiche och låter röran sjuda en stund.

2. Under tiden lägger du ut lövbiffskivorna på en stor skärbräda eller en bit smörgåspapper direkt på bänkskivan. Salta och peppra och bred på den smälta osten men spar hälften. Rulla ihop biffarna och lås med en trätandpetare.

3. Nu är det dags att bryna ruladerna. När de är nästan färdiga tillsätter du resten av den smälta osten samt resten av crème fraichen och sänker värmen något. Det ska puttra några minuter.

4. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Servera med palsternackspommes eller ugnsrostade grönsaker.

5. Sätt ugnen på 175-200 grader. Skala palternackorna och skär i tunna stavar. Lägg i en ugnsform, salta, peppra och ringla över olja. Rör om och rosta 20 minuter eller tills pommes fått fin färg och är mjuka inuti.

OBS!Näringsberäkningen är utan sidorätt.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shefvtzoff

Relaterat innehåll

boken1696-kopia

Sista minuten-tips till nyårssupén!

Det är inte långt till nyårsafton. Har du inte menyn klar än så föreslår jag några enkla men supergoda rätter. Krångla inte till det! Välj bra råvaror...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!