Aioli

Näringsberäkningen gäller för hela satsen.
Antal: 1 sats
  • Energi: 2522 kcal
  • Protein: 8 gram/portion
  • Fett: 277 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5-2 krm salt
  • 3 ekologiska äggulor
  • 1,5 dl kallpressad olivolja
  • 1,5 dl neutral rapsolja
  • 0,5 pressad citron

Gör så här

Riv vitlöken fint, blanda med den mindre mängden salt och äggulor i en hög och smal bunke. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle, vispa riktigt hårt. Det går enklast med stavmixer, men elvisp fungerar också bra. Smaka av med citron och eventuellt mer salt, så det blir en angenäm brytning mellan syra och sälta. Låt stå i kylen att mogna någon timme innan serveringen.

Fler av Birgittas recept hittar du på hennes blogg!

Receptförfattare:

Fotograf: Mikael Eriksson

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-09 kl. 16.38.49

Majonnäs

Näringsberäkningen gäller för hela satsen....

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.44.13

Valnötsbröd

Näringsberäkningen gäller för hela limpan....

Skärmavbild 2015-04-09 kl. 16.30.43

Ugnsstekt kyckling med gräddsås

Skölj kycklingen in och utvändigt i kallt vatten. Låt rinna av väl. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra fågeln invändigt och bind upp ben oc...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.38.57

Rimmad fläsklägg och blomkålsmos med pepparrot

Fläsklägg: Skölj av fläskläggen i kallt vatten. Lägg den i en gryta. Täck med kallt vatten och koka upp. Skumma väl. Skölj, skala och skär grönsake...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.35.46

Energidryck med kryddsmak

Pressa frukterna. Blanda alla ingredienser och häll upp i två muggar. Granatäppelsaften kan du byta mot osötad tranbärssaft eller lingondricka. Gör...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!