Laxfrittata med chili

Bästa laxfrittatan med blomkål, paprika och chili! Otroligt enkel och väldigt god. Allra bäst ljummen med grönsallad och en syrlig vinägrett till.
Antal: 6 portioner
  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 27 gram/portion
  • Fett: 42 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 10 ägg
  • 2-3 dl grädde
  • 1 röd chilipeppar, finhackad
  • salt & peppar
  • 2 dl riven ost
  • 300 g blomkål eller broccoli
  • 1 röd eller gul paprika, skivad
  • 200-300 g rökt lax

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj en eldfast form. Vispa, ägg och chli. Krydda.
Skär blomkål/broccoli i grova bitar. Lägg ut i formen. Tillsätt paprika, laxen och osten. Slå över äggblandningen.
Grädda i 30 minuter eller tills frittatan fått fin färg.

Receptförfattare:

Fotograf: Anne Aobadia

Relaterat innehåll

matpusslet-4

Frittata med korv och zucchini

Frittata är en matig omelett som färdiggräddas i ugnen....

laxfritatta

Laxfrittata

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde och salt och peppar. Skölj grönsakerna och skär ner i mindre bitar och lägg i smord form. Fördela lax...

Omelett med svamp

Rensa och dela svampen, Stek i riktligt med smör och rapsolja. Salta och peppra och krydda. Slå på grädden och låt små puttra till hälften av grädden ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!