Belgisk köttfärsgratäng

Överraska familjen med en annorlunda rätt! Supergod kombo av nyttig brysselkål och ostgratinerad köttfärs.
Antal: 4
  • Energi: 815 kcal
  • Protein: 45 gram/portion
  • Fett: 65 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 250 g bacon, tärnad
  • 400 g brysselkål, delad
  • 1 msk örtkryddor, gärna Herbes de Provence
  • 4 msk crème fraiche
  • 500 g köttfärs
  • 50 g smör
  • salt, peppar
  • 150 g riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader • Stek bacon och brysselkål i lite smör • Tillsätt örtkryddorna och rör i crème fraichen • Lägg över i en ugnsfast form • Bryn köttfärsen i resten av smöret i samma panna • Smaka av med salt och peppar och bred sedan köttfärsen på brysselkålen och baconen • Strö över osten och gratinera i minst 15–20 minuter eller tills rätten fått fin färg • Servera med en rucolasallad.

Receptförfattare:

Fotograf: EMMA SHEVTZOFF

Relaterat innehåll

Emma Shevtzoff

Tacogratäng med guacamole

Njut av tex mex med gott samvete. Fixa denna läckra LCHF-gratäng med hemgjord guacamole och egen sockerfri tacokrydda....

Emma Shevtzoff

Pestokyckling med feta och oliver

Fira helgen med att svänga ihop en underbar god men löjligt enkel gratäng som det bästa av Italien och Grekland, pesto och fetaost, förenas i denna hä...

FOTO: EMMA SHEVTZOFF

Krämig kycklinggratäng

Perfekt allt-i-ett-rätt med milda härliga smaker från pesto och purjo samt ost och grädde. Går hem hos såväl små som stora!...

Emma Shevtzoff

Guacamole

Fantastiskt god guacamole att njuta av till alla tacorätter och tex mex. Tar bara några minuter att fixa men väl värd insatsen....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!