Birgittas valnötsbullar

”Bästa glutenfria brödet med nötter hittills! Valnötter är favoritnötterna, de är inte bara goda utan dessutom rika på mineraler som magnesium. Brödet är godast nybakat med ost och smör”
Antal: 15 portioner
  • Energi: 158 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 15 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 1/2 dl smält smör
  • 4 dl grovhackade valnötter
  • 2 ekologiska ägg
  • 1/2 dl smält smör
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 krm havssalt
  • Garnering

  • lite äggvita till pensling
  • svartkummin eller vallmofrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa de hackade nötterna snabbt, så att du får ett mjöl med en del grövre bitar kvar. Vispa snabbt ihop äggen med det smälta smöret. Rör ner nötmjölet, sesamfrön, fiberhusk och salt i äggblandningen. Blanda väl och låt stå och svälla i en halvtimme. Forma till små runda bullar. Platta till bullarna lite och lägg på bakplåtspapper. Pensla med äggvita och strö över lite frön. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

 

TIPS! Vill du hellre ha dem som kaffebröd, byt ut saltet mot lite honung eller sukrin och smaksätt med kanel, kardemumma eller vaniljpulver.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

tedsgodabröd

Ensamma pappans goda LCHF-bröd

Detta recept kommer från Ted som gärna bjuder sina barn på gott och nyttigt LCHF-bröd....

annes ostkaka

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

gratinerad feta

Grillad fetaost

Skär fetaost i två skivor och lägg det i en ugnsfast form. Lägg supertunt skivad röd paprika, lite lök (gärna röd lök) och tomat ovanpå fetaosten Pudr...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!