Blomkålslåda
Ingredienser
- Blomkålshuvud - jag hade även i en broccoli eftersom jag hade en över
- 1 gul lök
- 10 st champinjoner
- 2 st korvar, vill du inte ha korv kan du även ta bacon, salami, skinka
- 200 gram färsk ost som Philadelphia ost
- 1 ägg
- 2 dl grädde
- 1,5 msk soja
- 1 msk tomatpure
- 1 vitlöksklyfta
- Riven ost att strö över allt.
- Salt och Peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka i bara några minuter tills de börjar att mjukna.
Under tiden hackar du champinjonerna, löken, korven eller om du valt bacon grovt. Steker det i smör så att de får lite färg.
Rör sedan ihop grädde, ägg, Philadelphia ost, soja, tomatpuré och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ifall du valt bacon tänk på att det är väldigt salt i sig själv.
Lägg sedan blomkålen i en ugnssäker form och sedan champinjonerna osv som du stekt över allt. Toppa sedan med röran och avsluta med att lägga över lite riven ost.
Grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter
Klart att servera, smaklig måltid
Fotograf: Pernilla Lantz