Blomkålslåda

Jag brukar nog kalla den för en kylskåpsrensning låda. Man tager vad man haver så att säga! God och enkel.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • Blomkålshuvud - jag hade även i en broccoli eftersom jag hade en över
  • 1 gul lök
  • 10 st champinjoner
  • 2 st korvar, vill du inte ha korv kan du även ta bacon, salami, skinka
  • 200 gram färsk ost som Philadelphia ost
  • 1 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1,5 msk soja
  • 1 msk tomatpure
  • 1 vitlöksklyfta
  • Riven ost att strö över allt.
  • Salt och Peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka i bara några minuter tills de börjar att mjukna.

Under tiden hackar du champinjonerna, löken, korven eller om du valt bacon grovt. Steker det i smör så att de får lite färg.

Rör sedan ihop grädde, ägg, Philadelphia ost, soja, tomatpuré och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Ifall du valt bacon tänk på att det är väldigt salt i sig själv.

Lägg sedan blomkålen i en ugnssäker form och sedan champinjonerna osv som du stekt över allt. Toppa sedan med röran och avsluta med att lägga över lite riven ost.

Grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter

Klart att servera, smaklig måltid

 

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!