Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 56 kcal
  • Protein: 14 gram/portion
  • Fett: 16 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 4 färska fikon
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 chèvre på rulle (200 g)

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Kryssa fikonen och stoppa en bit chèvre i fikonet (skär bort ost­kanten). Linda en skiva parmaskiva runtom och fäst allt med en tandpetare, Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.

 

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

littenbullar

Julköttbullar

Saftiga julköttbullar som förgyller julbordet! Lär dig ett enkel trick för att få klotrunda bullar utan stekos!...

liten_vaffla

Saffransvåfflor med kräftröra

Mixa ihop alla ingredienser till våffelsmeten med stavmixer. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smort våffeljärn. Blanda ihop kräftröran. Ser­vera...

fyllda_julapplen-1

Fyllda äpplen

Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset. Picka äpplena med en gaffel eller snitta runt midjan med en vass kniv. Lägg dem en ugnsfast form. Hacka valnötte...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!