Chimichurri

Chimichurri kommer ursprungligen från Sydamerika och går lika bra att använda som marinad till kött/fisk eller som i detta fall en härlig sås. Detta grundrecept kan du utveckla genom att tillsätta andra kryddor som spiskummin, timjan eller koriander.
Antal: 1 sats, 1 dl
  • Energi: 856 kcal
  • Protein: 2 gram/portion
  • Fett: 91 gram/portion
  • Kolhydrater: 10 gram/portion

Ingredienser

  • 40 g bladpersilja (endast bladen)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • färsk röd chili efter smak
  • 1 dl god olivolja
  • 1 ekologisk citron, saften
  • salt & peppar

Gör så här

Finhacka persilja, vitlök och chili. Blanda samman med olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Fannys blogg hittar du på lesscarbs.se!

Näringsberäkningen gäller för hela satsen.

Receptförfattare:

Fotograf: Fanny Lindkvist

Relaterat innehåll

caponata

Caponata

Caponata är egentligen en sici­ liansk varm sallad med auber­ gine och tomat som bas. Denna version innehåller bland annat persilja, oliver och rostad...

Myntasas

Fannys myntasås

Här är Fannys LessCarbs omåttligt populära och superenkla myntasås....

Broccolihummus

Broccolihummus

Här med broccoli i stället för kikärtor, och en härlig hemmagjord sesampasta – tahini, som faktiskt är utsökt som den är, som en egen sås/röra till ex...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!