Chokladdoppade jordgubbar

Antal: 4 portioner
  • Energi: 199 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 9 gram/portion
  • Kolhydrater: 26 gram/portion

Ingredienser

  • 100 g choklad (minst 70%)
  • 1 liter jordgubbar (500 g)

Gör så här

Smält chokladen i vattenbad. Enklast är att först koka upp vattnet i en mindre kastrull, sedan dra ner till lägsta värmen. Lägg chokladen i mindre bitar i en djup tallrik som är större är kastrullen. Rör om till bitarna har smällt. Ta bort tallriken från kastrullen och doppa jordgubbarna en och en i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper, gärna i kylen.

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

chokladbollar med kokos

Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel....

tryffel-liten

Chokladtryffel med passionsfrukt

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktköt...

energibarpng

Energibar med chili och choklad

...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!