Chokladganache

Alltså denna dessert ... Chokladganache – för mycket av allt men alldeles underbar!
Antal: 4–6
  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 8 gram/portion
  • Fett: 32 gram/portion
  • Kolhydrater: 22 gram/portion

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • 1 1⁄2 dl mjölk
  •  1 1⁄2 msk honung, flytande eller fast
  • 175 g mörk choklad (minst 70 %)
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 krm flingsalt
  •  2 msk mörk rom
  •  1 dl mörka bär

Gör så här

Bryn smöret och sila bort bottenpartiklarna • Värm upp mjölken med honungen • Finhacka chokladen och häll mjölkblandningen över • Tillsätt lakritspulver, salt och rom och rör försiktigt till en jämn kräm • Tillsätt det brynta smöret • Lägg två teskedar bär i botten på små glas och häll försiktigt över chokladkrämen • Låt stå i kylskåp i minst 3 timmar • Ta ut dem 30 till 60 minuter före servering • Toppa till exempel med mynta, nötter eller färska bär.

www.matavmastio.se

Tips! Det går självklart att minska mängden honung eller byta ut mot sötningsmedel som inte påverkar blodsockret.

Receptförfattare:

Fotograf: Frida Wismar

Relaterat innehåll

FOTO FRIDA WISMAR

Rödbetssoppa med rotselleri och chèvrekräm

Rödbetssoppan blir ännu godare dag två, då smakerna riktigt fått tid att utvecklas....

FOTO FRIDA WISMAR

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Vansinnigt saftig kyckling får du genom att rimma den. Rätten är dessutom inte bara god utan också oerhört tacksam att laga, då den nästan sköter sig ...

FOTO FRIDA WISMAR

Chokladganache

Alltså denna dessert ... Chokladganache – för mycket av allt men alldeles underbar!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!