Chokladmoussetårta

Detta är en av mina favorittårtor! Tårtan har en botten av bland annat mandelmjöl och är toppad med ett tjockt, ”chokladigt” överdrag som påminner om chokladmousse.
Antal: 12 portioner
  • Energi: 294 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 43 gram/portion
  • Kolhydrater: 2.5 gram/portion

Ingredienser

  • Botten

  • 80 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sötströ
  • 0,5 dl riven kokos
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 2 krm vaniljpulver
  • Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 msk sötströ
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

Botten:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Fördela kakdegen i botten av en 24­centimeter spring­ form. Grädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Chokladmousse:

Koka upp hälften av grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i chok­laden och rör om tills den smälter. Tillsätt sötströ och vaniljpulver. Vispa den resterande grädden med elvisp tills konsisten­ sen börjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade gräd­den i chokladblandningen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme. Fördela choklad­ krämen på tårtbottnen när den hunnit svalna.

Fler av Marjas recept hittar du på bakasockerfritt.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 09.41.55

Devil's food muffins

Underbara cupcakes med mycket chokladsmak! Baserat på den amerikanska kakan ”Devil’s food cake”, som ryktas ha fått sitt namn på grund av dess rika sm...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 09.57.52

Raw chokladmousse

Len och krämig raw mousse med en kraftig smak av choklad. Moussen har en bas av avokado och dadlar vilket gör den mjuk och krämig och bidrar med natur...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 09.50.44

Raw chokladbollar

Hälsosamma chokladbollar gjorda av färska dadlar, nötter, frön och kakao. Perfekta att äta som mellan- mål och när man är på språng!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!