Citronglass med passionsfrukt

Antal:
  • Energi: 147 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 14 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 1 liten ekologisk citron, saft och zest
  • 3 ägg
  • 1/2 dl valfri sötning eller 2 msk flytande honung
  • några droppar gul karamellfärg
  • 3 dl grädde
  • 3 passionsfrukter
  • 50 g färska hallon, till servering

Gör så här

Riv citronens skal fint. Pressa saften. Ställ åt sidan.

Vispa ägg och sötning till en fluffig smet i en plastskål. Tillsätt citron och karamellfärg.

Vispa grädden i en rejäl separat skål. Grädden ska ha ”lagom” konsistens och inte vara för fast. Vänd den i äggfluffet.

Häll smeten i en glassmaskin om du har en sådan eller ställ skålen i frysen och rör om en gång i halvtimmen tills glassen tagit sig. Det kan ta 1–2 timmar. Använd gärna en rejäl slickepott så du kan skrapa skålens insida när du rör om.

Serveras i portionsskålar med passionsfrukt och färska hallon.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.45.31

Påsksallad med senapsdressing

Börja med dressingen, så smakerna hinner sätta sig. Det går alldeles utmärkt att göra dressing i förväg, den håller minst 10 dagar i kylen. Blanda...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.24.42

Djävulsägg

Ägg och majonnäs – Det bästa påsken har att erbjuda!...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.29.52

Lammstek fylld med örter och färskost

Urbenad lammstek blir saftig och god med färskost och kryddor!...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.20.02

Gulbetssallad med ansjovis

tärna gulbetor, ansjovis och lök fint. Blanda med majon­ näsen i en skål. Dekorera med finklippt gräslök. Servera i babygem­ eller endivblad. ...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.41.56

Broccoli- och jordärtskockspuré

Skala jordärtskockorna och tärna eller skiva ganska smått. Koka i lättsaltat vatten 5–10 minuter. Dela och hacka under tiden brocco­lin, inklusive...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!