Coleslaw med stekt korv

INGEN LÅGKOLHYDRATMENY utan denna världsberömda kålsallad. Matig, god och väldigt användbar.
Antal: 4-6

Ingredienser

  • ¼ vit- eller rödkål, 800 g
  • ½ citron, saften
  • 1 tsk salt
  • 2 dl majonnäs
  • 1 krm fänkål
  • 1 krm peppar
  • 1 msk grovkorning dijonsenap, valfritt
  • 6-8 korvar av god kvalitet, helst med över 80 procent kötthalt.

Gör så här

INGEN LÅGKOLHYDRATMENY utan denna världsberömda
kålsallad. Matig, god och väldigt användbar. Släng gärna i några frön torkad fänkål eller ett par teskedar grovkornig senap för fin smakbrytning. Servera med ett par nystekta eller grillade korvar av bästa kvaliteten.

1. Skär bort stocken och strimla kålen i matberedare eller med vass
osthyvel. Lägg kålen i en skål.
2. Tillsätt salt och citronsaft. Rör om och låt dra 10 minuter. Häll av
eventuell saft. Blanda kål, majonnäs och eventuellt mer senap.
Krydda nu.
3. Stek korvarna och servera.

TIPS! Testa samma recept fast med fänkål eller tunna rotselleristavar som du först förväller i lättsaltat vatten under ett par minuter. Supergott, det med!

Receptförfattare:

Fotograf: FOTO EMMA SHEVZTOFF

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!