Devil’s food muffins

Underbara cupcakes med mycket chokladsmak! Baserat på den amerikanska kakan ”Devil’s food cake”, som ryktas ha fått sitt namn på grund av dess rika smak, mastiga konsistens och för att den är så syndigt god att den måste vara ond!
Antal: 6-8 stycken
  • Energi: 284 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 27 gram/portion
  • Kolhydrater: 2.5 gram/portion

Ingredienser

  • Muffins

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 5 msk sötströ
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 6 msk vispgrädde
  • Frosting

  • 30 g smör
  • 40 g mörk choklad, utan tillsatt choklad
  • 80 g mascarpone
  • 2 msk sötströ

Gör så här

Muffins:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, grädde och smör bland de torra ingre­dienserna. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Frosting:

Smält smöret och choklad försiktigt. gärna i mikro­ vågsugn eller vattenbad. Tillsätt mascarpone och sötning och rör till en slät kräm. När muffinsen svalnat brer eller spritsar du på frostingen.

Fler av Marjas recept hittar du på bakasockerfritt.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 09.53.05

Chokladmoussetårta

Detta är en av mina favorittårtor! Tårtan har en botten av bland annat mandelmjöl och är toppad med ett tjockt, ”chokladigt” överdrag som påminner om ...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 09.57.52

Raw chokladmousse

Len och krämig raw mousse med en kraftig smak av choklad. Moussen har en bas av avokado och dadlar vilket gör den mjuk och krämig och bidrar med natur...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 09.50.44

Raw chokladbollar

Hälsosamma chokladbollar gjorda av färska dadlar, nötter, frön och kakao. Perfekta att äta som mellan- mål och när man är på språng!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!