Djävulsägg

Ägg och majonnäs – Det bästa påsken har att erbjuda!
Antal: 8 portioner
  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 9 gram/portion

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 tsk tabasco
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 krm örtsalt
  • 8 skalade räkor eller lite strimlad rökt lax
  • färsk dill

Gör så här

Dela äggen och gröp ur gulorna. Lägg upp vitorna på ett fat.

Mosa gulorna med en gaffel och rör i tabasco och majonnäs. Salta!

Fördela majonnäsröran i vitorna och toppa med en räka på varje eller en bit rökt lax.

Dekorera med dill.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.20.02

Gulbetssallad med ansjovis

tärna gulbetor, ansjovis och lök fint. Blanda med majon­ näsen i en skål. Dekorera med finklippt gräslök. Servera i babygem­ eller endivblad. ...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.29.52

Lammstek fylld med örter och färskost

Urbenad lammstek blir saftig och god med färskost och kryddor!...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.41.56

Broccoli- och jordärtskockspuré

Skala jordärtskockorna och tärna eller skiva ganska smått. Koka i lättsaltat vatten 5–10 minuter. Dela och hacka under tiden brocco­lin, inklusive...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.45.31

Påsksallad med senapsdressing

Börja med dressingen, så smakerna hinner sätta sig. Det går alldeles utmärkt att göra dressing i förväg, den håller minst 10 dagar i kylen. Blanda...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.24.42

Djävulsägg

Ägg och majonnäs – Det bästa påsken har att erbjuda!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!