Ekofilosophies keto-bollar

En variant på den klassiska havre/chokladbollen fast för LCHF:are... dvs lite fetare och lite godare. Här har ni min variant på den omtalade keto-bollen :)
Antal: ca 6 st bollar

Ingredienser

  • 5 teskedar kallt kaffe (bryggkaffe eller vanligt snabbkaffe)
  • 1 tesked kakaopulver
  • 1 matsked fibrex (den varianten i hela flingor och inte fiberkross)
  • 1 matsked sesamfrön
  • knappt 1 dl valfria nötter (jag tog paranötter, valnötter och hasselnötter)
  • ca 75 gram smör

Gör så här

Kör nötter, fibrex, sesamfrön och kakao i en mixer så det blir ett fint pulver. Lägg över i en skål. Tillsätt kaffet och rumsvarmt smör. Blanda ihop med en gaffel. Gör bollar och rulla dem i kakao. Sätt in bollarna i kylskåpet. När de stelnat till sig lite är de klara att äta 🙂

Mängderna är lite ungefärliga så blir det för löst, häll i mer nötter mm och blir det för fast ta lite mer smör. Kaffemängden är måttad med en vanlig tesked och inte ett mått.

För fler recept på god LCHF-mat kika in på min blogg Ekofilosophie. Vi ses där!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!