Fänkålssallad med parmesan
En krispig sallad som är läcker som den är men också perfekt till sommarens grillrätter.
Antal: 6 portioner
- Energi: 184 kcal
- Protein: 8 gram/portion
- Fett: 12 gram/portion
- Kolhydrater: 7 gram/portion
Ingredienser
- 2 fänkål (600 g)
- 2 citroner
- 3 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- 2 krukor persilja, finstrimlad
- 50 g flagad parmesan
- 1/2 dl mandlar
Gör så här
1. Strimla fänkålen tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg i iskallt vatten 10 min.
2. Häll av fänkålen i ett durkslag och låt droppa av.
3. Finriv citronskalet och pressa saften. Blanda med olivolja, salt och peppar.
4. Blanda med fänkål och persilja, låt stå 10 min.
5. Rosta mandlarna i en torr het stekpanna.
6. Strö över parmesan och mandlar vid servering.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!