Fänkålssallad med parmesan

En krispig sallad som är läcker som den är men också perfekt till sommarens grillrätter.
Antal: 6 portioner
  • Energi: 184 kcal
  • Protein: 8 gram/portion
  • Fett: 12 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 2 fänkål (600 g)
  • 2 citroner
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krukor persilja, finstrimlad
  • 50 g flagad parmesan
  • 1/2 dl mandlar

Gör så här

1. Strimla fänkålen tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg i iskallt vatten 10 min.

2. Häll av fänkålen i ett durkslag och låt droppa av.

3. Finriv citronskalet och pressa saften. Blanda med olivolja, salt och peppar.

4. Blanda med fänkål och persilja, låt stå 10 min.

5. Rosta mandlarna i en torr het stekpanna.

6. Strö över parmesan och mandlar vid servering.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter ell...

Laxbiffar med limeaioli

Smarrig vardagsrätt med lyxkänsla. Ett av Åses populära laxrecept!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!