Fin fisk i folio

ALLT-I-ETT-RÄTTER är tacksamt. Foliepaketet gör att näringsämnen och smak bevaras och skyn blir väldigt god. Man kan i princip stoppa i vilken typ av fisk och grönsaker som helst.
Antal: 6

Ingredienser

  • 1 kg vit fiskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 stor gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda spetspaprikor
  • 12 cocktailtomater
  • 1 fänkål
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 1/2 dl finhackad färsk timjan eller persilja
  • 1 lime, skivad
  • salt, peppar
  • 1 dl vitt vin (valfritt)
  • 2 msk olivolja
  • 75 g smör
  • AIOLI
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk nypressad citronsaft
  • SMÖRSTEKT SPETSKÅL
  • 800 g spetskål
  • 50 g smör
  • 1 krm peppar
  • 2 krm salt

Gör så här

ALLT-I-ETT-RÄTTER är tacksamt. Foliepaketet gör att näringsämnen och smak bevaras och skyn blir väldigt god. Man kan i princip stoppa i vilken typ av fisk och grönsaker som helst.

1. Klä en långpanna med ugnsfolie, se till att det är god vikmån vid
kanterna. Skär fisken i portionsbitar och lägg i långpannan.
Skiva, hacka grönsakerna och lägg dem runt om. Krydda.
2. Ringla över vin samt olja och avsluta med att klicka i smör. Lägg
ett lock av folie och stäng skarvarna ordentligt. Grädda i ugnen
på 200 grader i 40 minuter.
3. Blanda ihop ingredienserna till aioli.
4. Skär bort stocken och dela spetskålen i mindre klyftor. Stek i smör och krydda.

TIPS! Räkor med eller utan skal kan man lägga till. De ska inte vara
med från början (om de inte är råa) utan får läggas till mot slutet.
Men det kan vara svårt att öppna och återsluta foliepaketet utan
läckage. Ett alternativ är att tillsätta skalade räkor vid serveringen.

Receptförfattare:

Fotograf: FOTO EMMA SHEVZTOFF

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!