Fläskpannkaka

Vem kunde tro att fläskpannkaka tillhör viktminskningsmaten? Härligt att kunna äta sig ner i vikt i stället för att svälta sig ner i vikt! Gör gärna en dubbel sats och använd som frukostalter­nativ. Pannkakan är lika god att äta varm som kall.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 21 gram/portion
  • Fett: 43 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 140 g tärnad bacon
  • 25 g smör
  • 100 g gräddost
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g keso
  • persilja till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Fördela bacontärning­arna i en långpanna. Klicka ut smöret i pannan. Sätt in formen i ugnen och låt baconet bli krispigt och knaperstekt. Ta ut ur ugnen. Tärna osten och fördela den på det knaperstekta baconet.

Blanda ihop ägg, grädde och keso och häll sedan äggsmeten i långpannan.

Grädda pannkakan i mitten av ugnen tills den är vackert bubblig och har en gyllenbrun färg. Det tar ca 7–10 minuter, beroende på ugn.

Anna Halléns blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Jenny Grimsgård

Relaterat innehåll

HiLCHF3_0096JG-1

Rostbiff med stekt zucchinipasta

På 90­talet serverades rostbiff och potatissallad i tid och otid. Sedan dess har rostbiffen hamnat lite i skymundan. Synd då det är både gott och snab...

HiLCHF5_0131JG

Lax med rostade grönsaker och ingefärssås

Ingefärssåsen är en favorit till lax och kyckling. Den har en frisk och fräsch smak och dessutom tillskrivs ingefära många hälsofördelar....

Skärmavbild 2015-06-30 kl. 11.13.22

Ostgratinerad kycklingfilé med snabbsallad

Här kommer ett av Annas bästa grundrecept. Hon fyller på med olika ingredienser till kycklingen för att skapa nya spännande smaker. Bacon och champinj...

HiLCHF5_0091JG

Pizza med pizzasallad

En pizza som alla tycker om! Prova dig fram, vad tycker du allra bäst om? Uppfinner du något extra unikt och gott så hör gärna av dig till Anna så kan...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!