Fröknäcke med rosmarin

Antal:
  • Energi: 1079 kcal
  • Protein: 37 gram/portion
  • Fett: 87 gram/portion
  • Kolhydrater: 20 gram/portion

Ingredienser

  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl oskalade sesamfrön
  • 0,5 dl quinoaflingor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 2-3 klyftor vitlök, hackade

Gör så här

Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla minst 15 minuter, gärna över natten om du vill kavla ut på morgonen (använd då ytterligare 1 dl vatten). Använd bakpapper och kavla ut degen. Ha gärna plastfolie mellan kaveln och degen. Värm ugnen till 150 grader och grädda knäckebrödet mitt i ugnen i 10 minuter.

Ta ut plåten och ruta upp brödet med ett pizzahjul eller en skarp kniv. Sätt in plåten igen och grädda ytterligare i 30 minuter. Låt svalna på ett galler och strö över lite saltflingor när brödet kallnat.

Tips! Det går självklart att använda valfria torkade örter – som timjan, basilika och oregano. Då räcker det med en matsked.

Relaterat innehåll

lchf-knäcke

Marjas goda LCHF-knäcke

Fint glutenfritt fröknäcke utan fiberhusk. Håller ihop tack vare äggvita....

jul-lchf_anne_aobadia_foto_emma_shevtzoff-4

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

frukostbröd_2

Frukostbröd LCHF

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda resterande ingredienser separat med en mixerstav eller elvisp. Rör ihop all...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!