Fröknäcke

Antal: 24 portioner
  • Energi: 78 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 7 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 3,5 dl solrosfrön (ca 200 g)
  • 3/4 dl linfrön (ca 50 g)
  • 1/2 dl sesamfrön (ca 25 g)
  • 1/2 dl ljus psyllium (ca 25 g)
  • 1/2 dl pumpakärnor (ca 20 g)
  • 3 msk psylliumfröskal, mald
  • 1 tsk brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kokosolja

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna. Låt svälla i några minuter. Bred ut på två plåtar med bakpapper. Skär smeten i rutor med en vass kniv. Upprepa detta moment även efter gräddningen.

2. Grädda ca 30 minuter på 150 grader. Sänk eventuellt värmen till 125 grader och grädda 30 minuter till. Skär till rutorna. Stäng av ugnen och låt knäcket eftertorka med luckan på glänt.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

...

Bananpannkaka

Mixa ingredienserna utom smöret med stavmixer. Smeten ska vila ett par minuter. Sätt på en mindre stekpanna på medelhögvärme. Stek i rikligt med smör ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!