Frukostbröd

Antal: 1 bröd
  • Energi: 2725 kcal
  • Protein: 72 gram/portion
  • Fett: 255 gram/portion
  • Kolhydrater: 24 gram/portion

Ingredienser

  • 3 dl mald mandel eller mandelmjöl
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 ekologiska ägg
  • 4 msk smält ekologiskt kokosfett (utan smak)
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och rör ihop alla torra ingredienser. Lägg sedan i ägg och crème fraiche och rör runt. Avsluta med det smälta kokosfettet. Klä en avlång brödform,1,5 liter, med bakplåtspapper. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Frukostbröd LCHF

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda resterande ingredienser separat med en mixerstav eller elvisp. Rör ihop all...

Macka med gubbröra

Mandelbröd: Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Blanda ner mandel, ägg, grädde och salt. Blanda fiberhusk med bakpulver, rör ner i smeten ...

Ensamma pappans goda LCHF-bröd

Detta recept kommer från Ted som gärna bjuder sina barn på gott och nyttigt LCHF-bröd....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!