Fyllda äpplen

Antal: 6 portioner
  • Energi: 253 kcal
  • Protein: 2 gram/portion
  • Fett: 20 gram/portion
  • Kolhydrater: 18 gram/portion

Ingredienser

  • 6 st små svenska äpplen
  • 6 valnötter
  • 30 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk honung (valfritt)
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Tvätta äpplena och ta bort kärnhuset. Picka äpplena med en gaffel eller snitta runt midjan med en vass kniv. Lägg dem en ugnsfast form. Hacka valnötterna grovt.

Rör ihop smöret och kryddorna. Tillsätt honung­en och valnötterna. Stoppa i fyll­ningen. Baka i ugnen i 225 grader i 20 minuter! Servera med vispad grädde.

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

...

vaniljvisp

Äppelpaj med vaniljvisp

Äppelpaj: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplena. Stek dem i smöret och låt dem mjukna på medelvärme under lock .Tillsätt smöret och nyp ih...

annes ostkaka

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!