Fyllda paprikor

Kreta är ett av mina favoritresmål. Detta recept är en mycket fri tolkning av ”Stuffed Peppers” som bjöds på en liten taverna för några somrar sedan.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 570 kcal
  • Protein: 28 gram/portion
  • Fett: 38 gram/portion
  • Kolhydrater: 20 gram/portion

Ingredienser

  • 4 paprikor, röda eller gula
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk tomater
  • 300 g fetaost
  • 150 g lagrad ost, riven

Gör så här

1. Dela paprikorna på längden och kärna ur. Lägg i en smord ugnsfast form.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i centimeterstora tärningar. Fräs alltihop 10–15 minuter. Krydda.

3. Tillsätt tomaten och koka ihop 10 minuter. Ta bort från spisen och låt svalna något. Smula fetaosten i en bunke och blanda i grönsaksröran.

4. Fördela röran i paprikorna. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen på 225 grader, tills osten fått fin färg.

TIPS! Byt ut champinjonen mot aubergine som du tärnar och steker på samma vis. Eller så gör du rätten med köttfärs i stället! Fast då blir den inte vegetarisk längre. Men minst lika god.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 13.55.15

Paprikasoppa

EN HELT VEGETARISK soppa med djup och fin smak av rostade grönsaker. Kan serveras som huvudrätt tillsammans med ostchips eller som förrätt....

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 14.03.42

Pestolax i ugn

Enkel med lyxig är pestolaxen som passar till såväl vardag som fest. Är man ensam kan man göra två portionsbitar lax och spara ena biten till nästa da...

annes ostkaka

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!