Gräslök- och vitlökssill

Antal: 1 burk
  • Energi: 599 kcal
  • Protein: 19 gram/portion
  • Fett: 57 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • Inlagd sill

  • 1 burk inläggningssill (220 g avrunnen sill)
  • 1/2 dl ättika 12%
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2-3 msk sötning (sukrin eller liknande)
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten morot
  • 2-3 cm färsk ingefära
  • 1/2 tsk kryddpeppar
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2-4 lagerblad
  • Gräslök- och vitlökssill

  • 100 g av den inlagda sillen
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 1 knippe färsk gräslök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Gör så här

Inlagd sill:
Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig. Låt svalna.
Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefära i mindre bitar. Varva sill med övriga ingredienser i en burk, slå över lagen. Låt stå 1–2 dygn före servering.

Blanda samman crème fraiche, majonnäs, finhackad gräslök och pressad vitlök. Lägg ner den avrunna sillen och smaka av med salt. Låt stå över natten för att smakerna ska hinna sätta sig.

Fannys blogg hittar ni på lesscarbs.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Fanny Lindkvist

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 15.05.01

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 15.12.34

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 15.17.26

Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén....

Sillar_utan_duk-2

Pepparrotssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!