Grekisk kycklinggryta

Antal: 6 portioner
  • Energi: 394 kcal
  • Protein: 31 gram/portion
  • Fett: 8 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 8 kycklingben - ca 900 g
  • salt, peppar
  • 1 dl vatten
  • saften av en citron eller 1 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning, valfritt
  • 1 msk torkad rosmarin eller några färska kvistar
  • 1 citron
  • 1 burk urkärnade kalamasoliver

Gör så här

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Salta och peppra. Ta upp och ställ åt sidan. Fräs vitlök och lök i samma panna eller gryta. Slå på vatten och citronsaft. Tillsätt buljongen. Rör om. Lägg tillbaka kycklingdelarna och strö över rosmarin och oliverna Låt puttra på medelvärme 20 minuter. Sänkt värmen till låg och koka ytterligare 15 minuter. Garnera med citronklyftor. Servera med blomkålsris eller annat valfritt tillbehör.

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

asefalkman_mg_2593

Svampfyllda paprikor

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj paprikorna, dela på längden och kärna ur. Ställ dem i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champi...

asefalkman_mg_2740

Grekisk yoghurt med nötter

Smörstek nötterna på medelhög värme. Låt svalna. Fördela yoghurten i 6 mindre glas. Lägg i nötter och björnbär och ringla över honungen. ...

gratinerad feta

Grillad fetaost

Skär fetaost i två skivor och lägg det i en ugnsfast form. Lägg supertunt skivad röd paprika, lite lök (gärna röd lök) och tomat ovanpå fetaosten Pudr...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!