Grillad färsk korv med pynt

Färsk korv smakar extra gott när man har tillgång till grill men minst lika spännande blir den här enkla rätten i ugnen! Till den ser- verar jag gärna chilimajonnäs eller vitlöksdoftande örtsmör!
Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 16 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 600 g färsk salsiccia och/eller chorizo av god kvalitet
  • 1 knippe salladslök eller färsk lök
  • 12 minipaprikor eller 300 g cocktailtomater på kvist
  • färsk timjan eller oregano
  • 1 msk olja
  • salt & peppar

Gör så här

Sätt i gång grillen eller sätt på ugnen på 225 grader.

Ta fram korven i god tid. Korven ska inte vara kylskåpskall när du lägger den på grillgallret eller i ugnsformen.

Skölj grönsakerna och torka dem ordentligt. Dela löken om det behövs. Pensla tomater och paprikor med lite olivolja. Salta och peppra om du vill. Korv är ofta salt och smakrik så jag brukar låta bli att krydda tillbehören, särskilt om jag gör rätten i ugnen då köttsaften ger grönsakerna smak och sälta.

Fördela korv och grönsaker på gallret eller i en stor ugnsform och grilla/tillaga tills grönsakerna är mjuka och korven genomstekt. Ett tips är att använda en wokpanna för grill eller halster för grönsaker, så trillar de inte igenom grillgallret.

Det är svårt att ange grilltid men i ugnen tar rätten cirka 25–30 minuter. Servera med kryddsmör, chilimajo eller ajvar relish.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Butternutpumpa

Perfekt LCHF-mat - Grillat

Nu när det är vår eller tidig sommar så grillar man en hel del, perfekt lchf mat tycker jag! Så i helgen har vi grillat oxfilé, kyckling, halloumi och...

Coleslaw-2-800x784

Coleslaw med stekt korv

INGEN LÅGKOLHYDRATMENY utan denna världsberömda kålsallad. Matig, god och väldigt användbar. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!