Grönkålssallad med chèvre och granatäpplekärnor

Antal: 4 portioner
  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 17 gram/portion
  • Fett: 34 gram/portion
  • Kolhydrater: 11 gram/portion

Ingredienser

  • Sallad

  • 500 g grönkål
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g chèvre
  • 1 granatäpple
  • Dressing

  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig osötad senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Hacka grönkålen i lagom stora bitar. Lägg kålhacket i en skål, tillsätt salt, peppar och rapsolja. Rör om. Stek på medelhög värme några minuter eller tills grönkålen mjuknat och fått lite färg.

2. Lägg upp på ett fat eller i en skål. Skiva chèvren över.

3. Toppa med granatäppelkärnorna och ringla slutligen över dressingen som du skakat ihop i en liten burk/flaska.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

jul-lchf_anne_aobadia_foto_emma_shevtzoff-3

Janssontarteletter

1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck degen i formarna och nagga botten med gaffel, låt vi...

jul-lchf_anne_aobadia_foto_emma_shevtzoff-5

Julpastej med apelsinlök

Julpastej 1. Fräs lök och vitlök några minuter i smör utan att det får färg. Krydda och ställ åt sidan. Stek även kycklinglever och bacon i smör i cir...

littenbullar

Julköttbullar

Saftiga julköttbullar som förgyller julbordet! Lär dig ett enkel trick för att få klotrunda bullar utan stekos!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!