Gröt utan grädde

Vill du äta gröt men inte använda en massa grädde? Då ska du testa denna variant! Smaksätt med kardemumma eller kanel!
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 rågad matsked kokosnötsmjöl (måttar med en vanlig sked och inte måttsatsens matskedsmått)
  • ca 35 gram smör
  • kardemumma

Gör så här

Vispa ihop ägg och kokosnötsmjöl ordentligt. Ta en kastrull och smält smöret, häll sedan i ägg/mjöl-blandningen och rör runt med en sked tills du får en slät jämn grötliknande konsistens.

Ha inte spisplattan på för hög värme, då är det lätt att det bränns vid och att det blir mer äggröra än grötkonsistens.

Krydda med kardemumma och rör runt lite till. Gröten blir också god med kanel eller både kanel och kardemumma som smaksättning.

Servera gröten som den är med lite extra kardemumma/kanel och en smörklick. Har du inget emot grädde kan du ju alltid servera gröten med lite grädde.

Mättande så det förslår, mejerifritt och bra med lite fibrer från kokosnötsmjölet.

Vill du inspireras av fler av mina LCHF-recept och en massa annat kul, kika då in på min blogg Ekofilosophie så ses vi där! 🙂

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!