Italienska kycklingnuggets med avokadosallad

EN SMAKRIK VARIANT på Chicken Nuggets. Fast med parmesan och örtkryddor i paneringen.
Antal: 4

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 ägg
  • ½ dl pofiber
  • ½ dl parmesan, riven
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 msk örtkrydda
  • salt, peppar
  • 2 msk kokosfett
  • 2 msk smör
  • SALLAD
  • 2 mogna avokadon
  • 30 g rucola
  • 500 g romansallad
  • DRESSING
  • 6 soltorkade tomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm torkad oregano

Gör så här

EN SMAKRIK VARIANT på Chicken Nuggets. Fast med parmesan och örtkryddor i paneringen.

1. Börja med att skära filéerna i lagom stora munsbitar.
2. Vispa ihop ägg i en djup tallrik och blanda ihop de torra
ingredienserna i en annan. Doppa först kycklingbitarna i ägget
och vänd sedan i paneringen.
3. Stek på medelhög värme, tills bitarna fått fin färg. Ha gärna ett
fat i ugnen, på cirka 150 graders värme, och lägg undan bitarna
allteftersom så håller de sig varma och eftersteker om så behövs.
4. Under tiden gör du i ordning avokadosalladen. Början med att hacka de soltorkade tomaterna fint och rör ihop dem med de övriga ingredienserna till dressingen.
5. Dela, kärna ur och skiva avokadofrukterna. Skär eller riv romansalladen i bitar och lägg tillsammans med rucolan och avokadofrukterna i en skål. Ringla dressingen över och servera.

TIPS! Här har jag förhöjt ”paneringen” med lite örtkrydda. Ibland
får kycklingbitarna marinera i 1–2 matskedar pesto innan. Du kan
också testa med att tillsätta en nypa curry eller chiliflingor. Eller
inte krydda alls!

Receptförfattare:

Fotograf: FOTO EMMA SHEVZTOFF

Relaterat innehåll

Pouletaufor21600-800x725

Hel kyckling i ugn med smörstekt vitkål

HELSTEKT KYCKLING i ugn är bland det godaste som finns. Det smakar söndagsmiddag utan att man behöver anstränga sig och sköter sig i ugnen. Ju större ...

aubergine2-800x666

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i auberginegratängen med lök och fetaost!...

Coleslaw-2-800x784

Coleslaw med stekt korv

INGEN LÅGKOLHYDRATMENY utan denna världsberömda kålsallad. Matig, god och väldigt användbar. ...

chevrepaj-800x1200

Spenat- och chèvrepaj med sallad

God glutenfripaj med vegofyllning på chèvre och spenat - en riktig supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost!...

Boken1574 kopia

Currykyckling med kokos och lime

Asiatiska kryddor och kokos är snart lika självklara inslag i vår moderna svenska husmanskost som spaghetti och köttfärssås. Det är kanske inte så kon...

kesoplättar3

Kesoplättar

Om du inte tål nötter eller mandel är dessa kesoplättar ett bra alternativ till vanliga LCHF-pannkakor. Nej, förresten kesoplättarna är fantastiskt go...

fiskfolie

Fin fisk i folio

ALLT-I-ETT-RÄTTER är tacksamt. Foliepaketet gör att näringsämnen och smak bevaras och skyn blir väldigt god. Man kan i princip stoppa i vilken typ av ...

Lergryta1600

Indisk lergryta med smörstekt vitkål

PERFEKT SLOW FOOD. Den smakrika grytan lagas långsamt medan du gör något annat. I princip kan du stoppa in vad som helst i kött- och grönsaksväg i ler...

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 14.09.34

Fyllda paprikor

Kreta är ett av mina favoritresmål. Detta recept är en mycket fri tolkning av ”Stuffed Peppers” som bjöds på en liten taverna för några somrar sedan....

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 13.55.15

Paprikasoppa

EN HELT VEGETARISK soppa med djup och fin smak av rostade grönsaker. Kan serveras som huvudrätt tillsammans med ostchips eller som förrätt....

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 14.03.42

Pestolax i ugn

Enkel med lyxig är pestolaxen som passar till såväl vardag som fest. Är man ensam kan man göra två portionsbitar lax och spara ena biten till nästa da...

asefalkman_mg_2655

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

Skärmavbild 2015-03-18 kl. 10.46.52

Överkörd spanjor

Ajo Pollo heter den här rätten på originalspråket. Det vill säga vitlökskyckling. Den serverades på en vägkrog på Gran Canaria. Bland övriga gäster fa...

Boken1605

Lammfärsbiffar med fetaost och ajvarsås

1. Blanda ihop alla ingredienserna och forma 8 avlånga biffar. Stek på medelhög värme med både smör och olivolja i minst 10 minuter eller tills biffar...

Skärmavbild 2015-04-03 kl. 20.21.48

Paj med sardeller och lök

Lökpaj med fin sälta från sardeller och oliver....

laxsepp

Parmalindade laxspett

Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett....

currysallad

Kycklingsallad med currymajonnäs

ÖVERRASKANDE GOD är denna matiga sallad som kan göras med överblivna kyckling- och kalkonrester....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!