Kesobröd

Åses kesobröd har blivit väldigt populärt bland dem som äter lågkolhydratkost. Det går att variera väldigt mycket och receptet kan dubblas för att få ut fler bröd.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 178 kcal
  • Protein: 11 gram/portion
  • Fett: 13 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 2 msk kokosmjöl
  • 4 msk mandelmjöl
  • 1 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg
  • 125 g keso
  • 1 msk kokosfett utan smak
  • svarta vallmofrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg, keso och kokosfett med stavmixer.

Blanda ihop allt och klicka ut smeten på bakplåtspapper. Strö vallmofrön ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter.

Skär sedan i fyra bitar.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.14.20

Räkpizza

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten. Smörj en form, cirka 28 centimeter i diamete...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.22.40

Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Skär baconet i mindre bitar och...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.26.06

Björnbärsglass

Detta är en enkel men så god och hälsosam glass! Pröva hallon och blåbär också....

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.09.21

Mousserande sparrissoppa

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen . Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen. Koka sparrisen...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!