Konfiterad TIMJANKYCKLING

Mat som sköter sig själv är både praktiskt och gott. Gärna i timmar medan man gör något annat.
Antal: 4
  • Energi: 724 kcal
  • Protein: 50 gram/portion
  • Fett: 52 gram/portion
  • Kolhydrater: 10 gram/portion

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor
  • salt, peppar
  • 3 rödlökar
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka färsk timjan
  • 100 g smör, ankfett eller ister

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli.

 

Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ den här

 

 

 

 

 

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

EMMA SHEVTZOFF

Godbitar från Mera matkärlek

[caption id="attachment_7441" align="alignnone" width="720"] EMMA SHEVTZOFF[/caption] I dag bjuder vi på 6 toppenrecept från LCHF-kokboken Mera mat...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Halloumiomelett

Omeletter är bästa möjliga snabbmaten. Det är bara att knäcka ett gäng ägg, salta, peppra och kanske även tillsätta en fin fyllning. Här riven halloum...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Indiska blomkålsbollar

Frasiga och supergoda blomkålsbollar som påminner om falafel fast med indisk touch!...

Emma Shevtzoff

Kalasfin torskrygg

Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva...

Emma Shevtzoff

Endive à la crème

Endiver med ostigt täcke! Läcker och smakrik sidorätt med minimalt med kolhydrater...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!