Kryddiga äpplen i ugn med fet yoghurt

En god och lätt efterrätt att slänga ihop lite snabbt när du blir sugen! Passar lika bra en sommardag i solen som på vintern framför öppna spisen :)
Antal: ca 3 portioner

Ingredienser

  • 2 äpplen eller 4 små (välj en syrlig variant och gärna ekologiska)
  • ett par klickar smör
  • 1 kryddmått äkta vaniljpulver
  • 1-2 matskedar krossad Fibrex
  • kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika (torkade kryddor på burk)
  • ca 1 dl fet yoghurt (typ turkisk eller liknande)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Klyfta äpplena. Lägg äpplena i en form, klicka över ett par smörklickar. Strö över Fibrex och rätt rikligt med alla kryddorna. Strö över vaniljpulver.

Sätt in i ugnen och rör runt lite då och då så att kryddblandningen och smöret fördelas jämnt över äpplena. Låt stå i cirka 20 minuter eller tills äpplena mjuknat.

Servera med en klick fet naturell yoghurt.

Enkelt, gott och LCHF! (även om äpplen kan vara ett gränsfall ;))

Kika in på min blogg Ekofilosophie för fler LCHF-recept!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!