Kyckling i sambalsås
- Energi: 886 kcal
- Protein: 53 gram/portion
- Fett: 67 gram/portion
- Kolhydrater: 16 gram/portion
Ingredienser
- 2 st chorizo
- 800 g kyckling
- 0,5 gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- kokosfett att steka i
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk sambal oelek
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 msk tamarisoja
- 1 st röd paprika
- 3 st ananasringar på burk
Gör så här
Skär chorizon i slantar. Strimla kycklingen. Finhacka all lök. Låt allt få färg i stekpanna med kokosfett. Häll på grädde, crème fraiche och kryddor, smaka av. Lägg i skuren paprika och ananas i mindre bitar. Låt allt puttra ihop några minuter. Servera med valfritt tillbehör.
Tips! Om du vill undvika mejeriprodukter så kan du med gott resultat ersätta grädde och crème fraiche med krämig kokosmjölk. Ananasen går också bra att utesluta om du är väldigt strikt med kolhydraterna.
Fotograf: Annie Anderberg