Kyckling i sambalsås

Antal: 4 portioner
  • Energi: 886 kcal
  • Protein: 53 gram/portion
  • Fett: 67 gram/portion
  • Kolhydrater: 16 gram/portion

Ingredienser

  • 2 st chorizo
  • 800 g kyckling
  • 0,5 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • kokosfett att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 st röd paprika
  • 3 st ananasringar på burk

Gör så här

Skär chorizon i slantar. Strimla kycklingen. Finhacka all lök. Låt allt få färg i stekpanna med kokosfett. Häll på grädde, crème fraiche och kryddor, smaka av. Lägg i skuren paprika och ananas i mindre bitar. Låt allt puttra ihop några minuter. Servera med valfritt tillbehör.

Tips! Om du vill undvika mejeriprodukter så kan du med gott resultat ersätta grädde och crème fraiche med krämig kokosmjölk. Ananasen går också bra att utesluta om du är väldigt strikt med kolhydraterna.

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

Färskoströra

Blanda ost och crème fraiche med hackad basilika, dragon och kryddor. Ställ kallt. ...

Halloumi med hasselnötter

Skiva halloumin i valfri storlek. Vispa ägget. Doppa halloumin först i ägget sedan i nötterna. Stek i kokosfettet tills de fått fin färg. Servera med ...

Parmesanraka med löjrom

Finhacka löken och stek mjuk i kokosfett eller i smör. Mixa ihop ägg, fiberhusk, keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Rör ner löken och o...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!