Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Antal: 6 portioner
  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 61 gram/portion
  • Fett: 57 gram/portion
  • Kolhydrater: 9 gram/portion

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 spetspaprika
  • 1 paket bacon
  • 150 g ädelost
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk mango chutney
  • 1-2 msk tamarisoja
  • salt & peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.

Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.

Koka upp grädde och crème fraiche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar.

Häll ädelost- såsen över kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.14.20

Räkpizza

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten. Smörj en form, cirka 28 centimeter i diamete...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.19.56

Kesobröd

Åses kesobröd har blivit väldigt populärt bland dem som äter lågkolhydratkost. Det går att variera väldigt mycket och receptet kan dubblas för att få ...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.09.21

Mousserande sparrissoppa

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen . Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen. Koka sparrisen...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!