Lammfärsbiffar med fetaost och ajvarsås

Antal: 4
  • Energi: 596 kcal
  • Protein: 33 gram/portion
  • Fett: 50 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 75 g fetaost
  • 1 tsk salt + 1 krm svartpeppar
  • 1–2 msk ajvar, gärna medelstark eller het
  • ½ dl persilja, finhackad
  • 1 msk smör + 1 msk olivolja, att steka i
  • SÅS
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk ajvar
  • ½ dl persilja, grovt hackad
  • salt, peppar
  • SERVERING
  • 600 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar

Gör så här

1. Blanda ihop alla ingredienserna och forma 8 avlånga biffar. Stek på medelhög värme med både smör och olivolja i minst 10 minuter eller tills biffarna fått fin färg.

2. Häll i grädden och en klick ajvar när biffarna är nästan klara. Rör om lite och låt grädden koka ihop. Tillsätt persiljan vid servering. Servera tillsammans med  stekt strimlad vitkål eller nykokt broccoli.

TIPS! Ajvar relish är en kryddig grönsaksröra med rötter i Balkan som innehåller paprika och aubergine. Finns att köpa färdigt men är också hyfsat enkelt att göra själv. Kan bytas ut till halva mängden sambal oelek i detta recept. Men personligen tycker jag att ajvar blir magiskt gott med lamm.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!